Как формата на тялото определя дрехите, които ще носите

Гледате се в огледалото и все не можете да установите прилика с това на вашият кумир в стилното обличане. Това се случва при 99 от 100 мъже. И няма как да бъде по различен начин! Няма как всички да бъдат с един и същ тип тяло.

Не се притеснявайте, все пак. Все още можете да изглеждате страхотно! В тази статия ще ви научим как да се обличате според вашия тип тялото. Преди да започнем има няколко важни правила. 

Вашият вид и форма на тялото винаги трябва да вземе предимство пред модните тенденции. 

Знайте се с вашия шивач добре. Трябва да му се доверите като на най-добър си приятел. 

Обличай се според типа тяло, което имате сега ... не отлагайте смяната на гардероба за след 2-годишна  диета, която планирате да осъществите. 

Научете се да се подчертае най-добрите черти на вашата структура и да отклонявате вниманието от вашите нежелани черти. 

Форма 1 – Триъгълник

Повечето мъже са предразположени да са по-широки около кръста и бедрата в сравнение с горната част на тялото си, особено, когато остаряват. Това създава естествена триъгълна форма с основата в талията и върха на лицето. 

Триъгълната форма на тялото не означава, че сте в лоша форма, но това представлява предизвикателство за намиране на дрехи, които правят цялото ви тяло да изглежда пропорционално. Повечето мъжки дрехи са проектирани с противоположния ефект - широк отгоре и по-тесен в кръста. 

Създаването на баланс и форма с дрехите, които носите е важен фактор за вас. 

Облекло за мъже с триъгълна форма на тялото:

Блейзери със съобразени с тялото шарки: Носете карирани блейзери и жилетки с широки рамене с тъмни панталони. Смесицата от шарки и тъмни цветове ще създаде илюзията за форма и ще отвлече вниманието от по-широката талия. 

Вертикални ивици: Тези шарки създават отслабващ ефект, който удължава и прави по-слаба горната част на тялото. Хоризонталните ивици се предпочитат само, ако се виждат от гърдите нагоре.

Якета със структурирани рамене: Меките рамене на якетата ще увеличат наклоненото ви рамо. Подплатените рамене (например на връхното облекло), оформят горната част на тялото. 

Едноредни костюми: Костюмите с двуредно закопчаване добавят килограми към кръста. Едноредните якета позволяват по-олекотена и по-слаба форма. 

По-светли цветове: Шарки и детайли около гърдите и раменете помагат да се разшири тясната горна част на торса. Носете джъмперите и тениски с цветни елементи около гръдния кош, а за отслабващ ефект - по-тъмен цвят като сив, тъмно синьо или черен около средната част.

Дрехи, които трябва да се избягват от мъжете с форма на триъгълник:

Прилепнало поло блузи и широка обърната яка: И двата стила са склонни да правят  врата и раменете по-слаби, докато акцентират всяка закръгленост в областта на кръста. 

Ярки цветове и тежи шарки: Смели и светли модели ще привличат вниманието към вашата триъгълна форма на тялото. тях работят в облеклото си като акценти под формата на джобни площади, очила, чорапи, и треньори. 

Тесни панталони: тесните панталони привличат окото на наблюдателя към центъра на тялото ви. Използвайте панталони с прав силует, които правят пропорционален силуета ви.

Форма 2 – обърнат триъгълник

Формата на този тип тяло е голям триъгълник с основата на раменете и върха на пъпа. Добре развити вашият гръден кош и рамене са значително по-широки в сравнение с вашата талия и ханш. 

Вероятно прекарвате часове във фитнеса всяка за трениране на завидна мускулна форма. В резултат на усилените занимания във фитнес залата сте подчертали раменете и бедрата, а талията ви е тясна. 

Тъй като повечето производители са се погрижили за мъжете, които не са в такава добра форма, купуването на дрехи за вашия тип тяло може да бъде истинско предизвикателство.

Дрехи за мъже с форма на обърнат триъгълник: 

Вашата цел трябва да бъде да се покаже вашата отлична форма на тялото. 

Носете добре прилепнали дрехи, които подчертават чистите, ясни линии на торса ви. 

Хоризонтални ленти: Особено от гърдите надолу, за да се разшири си сравнително тясната талия. 

Тесни ризи: Можете да носите ризи, за да покажете невероятното си тялото, но не забравяйте да за размер си. 

Тясна памучна блуза поло: Съчетана с ликра, ще позволи да се подчертаят раменете и гърдите.

Обикновена тениска с остро деколте: Формата на яката има стесняване влияние върху гърдите си и привлича окото надолу и далеч от широката част на торса. 

Панталони и дънки с прав силует: тесни дънки ще акцентират върху слабите ви крака. Носенето на шарени панталони, камуфлажни шорти или панталони отвличат вниманието от вашата сравнително широка горната част на тялото. 

Якета: Тесни якета, които следват естествената форма на вашия силует, с по-голяма разлика между ширината на торса и ширината на талията. 

Облекло, което да се избягва от мъже с форма на обърнат триъгълник:

Подплънки: сака с подложки на рамото и широки ревери, особено върховете, ще подчертаят обемната горната част на тялото. 

Шарки, принтове и обли деколтета: Всякакъв вид детайли, особено около раменете, ще съсредоточат вниманието върху широките ви рамене и ще направят тялото ви непропорционално. 

Тагове: мода съвети
7 навика на велики хора, бизнес икони и вдъхновяващи личности
Сигурно сте се чудели как велики хора, бизнес икони и вдъхновяващи личности са постигнали своя успех  и са станали такива, каквито са.  Ще в...
Модни съвети, които всеки мъж трябва да знае
Да бъдеш мъж не винаги означава, че ще знаете най-бързия или най-добрия начин да си намерите работа или да станете най-предпочитаната компания. Ръково...