Сигурно сте се чудели как велики хора, бизнес икони и вдъхновяващи личности са постигнали своя успех  и са станали такива, каквито са.  Ще ви представим 7 навика, чрез които ще можете да се изградите като силна личност и да постигнете успехи, за които дори не сте и помисляли. 


1. Научете се да ставате рано

Знаем, че това нещо не е любимо на никой. Но ако искате да бъдете успешни, то ще трябва да станете рано.  Времето преди пробуждането на света е най-спокойното и най-продуктивно време.  Ако изградите този навик, ще видите, че ще имате пълноценен живот , само ако станете преди 5 сутринта. 


2. Четете 

Заменете поне половината време, което прекарвате в интернет с това да почетете някоя хубава и смислена книга. Гаранция, че ще бъдете много по-умни от повечето си приятели. Марк Твен е казал за четенето: „Човек, който не чете хубави книги, не превъзхожда с нищо човек, който не може да чете.“ 


3. Опростяване 

Да можете да опростите означа да имате правилна преценка кое е нужно и кое не. Много честно това е доста трудно и изиска разумен поглед. Този процес изчиства мисълта и ви помага да се справите със стреса. Също така, трябва и да намерите тихо време за себе си. Не можете постоянно да сте в епицентъра на събитията.  Обърнете внимание на това, което наистина има значение. 


4. Спортувайте 

Не случайно хората са казали, че спортът е здраве. Освен това, той може да ви помогне много, като ви освободи от стреса, а и да ви предпази от различни болести.  Към спорта прибавете и практиката.  Едва ли е случайност, че успехът среща хората, които практикуват своята професия от дълго време.  Не е необходимо и винаги да имате талант. Много велики хора са постигнали успехите си благодарение на практикуването, а не чрез талант. 


5. Обкръжение 

Може би това е един от най-важните елементи в живота на човек.  С каквито хора се обкръжите, такива и ще станете.  Обкръжете се с хора, които обичат работата и живота си. 


6.  Благодарете 

Можете дори да го направите и в дневник. Благодарете за всичко, което имате и се стремете към най-доброто. Най-добрият навик е да научавате, че има много нови възможности за вас.  И най-важното – когато благодарите на хората около вас, вие създавате приятелства, разтопявате ледове и имате поводи да празнувате. Благодарността върши чудеса.


7. Упоритост

Бъдете упорити и ще бъдете успешни. Например, 303-та банка е отпуснала заем на Дисни, за да се създаде Дисниленд. Едисън пък се е провалил 100 000 пъти докато изобрети електрическата крушка.  Един тон снимки в продължение на 35 години е правил Стив Маккери, за да може да отрази напълно красотата на Мона Лиза – най-известната картина на Да Винчи.  И накрая успява.  Когато попитате успешните хора за техните провали, твърде вероятно е да чуете отговора: „ Аз не съм се провалил, просто съм открил 1 милион начина, които не вършат работа“.  Изводът е, че не трябва да се отказвате, колкото и трудно да ви е, защото късметът преследва тези, които са смели да следват мечтите си и да ги постигнат. 

Топ 10 най-скъпите мъжки дрехи и аксесоари
Обикновено дамите са тези, които са склонни да похарчат солидна сума пари, за да изглеждат безупречно.  Днес обаче и господата могат да ги достиг...
Как формата на тялото определя дрехите, които ще носите
Гледате се в огледалото и все не можете да установите прилика с това на вашият кумир в стилното обличане. Това се случва при 99 от 100 мъже. И няма ка...