Лятото идва, но зимата все още не е съвсем отминала. Точно този момент от прехода между двата сезона и непостоянното време карат хората да се чудят какво точно да обелкат и да допускат досадни грешки при избора си на ежедневен тоалет.  

Все пак, ако следвате следните инструкции, ще можете успешно да извървите транс-сезонното минно поле. Постарайте се да не допускате най-нелепите грешки в пролетта стил, които много от мъжете правят.


1. Носенето на твърде малко дрехи

Още при първата поява на дългоочакваните слънчеви лъчи, дефицитът на витамин D кара мъжете да хвърлят дебелите си дрехи по-бързо, отколкото задръжките, като примитивните хора, които се покланят на големия жълт диска в небето, който смятат за свой небесен баща.

Освен, че е глупаво да останеш по потник и шорти през пролетта, това е и изключително непрактично - не рядко жестокото слънце изведнъж се скрива и зимата се връща по-бързо куршум.


Как да го направите

Това е пролет, а не пролетна ваканция. Трябва да се ограничите с дълги панталони и ръкави. Най-доброто решение е просто да смените тъканите, а не дрехите си, като замените тежките вълнени пуловери и кенар деним с по-леки материи, слагайки дишащи памучни и ленени дрехи и приберете якетата с дебели подплати.

По този начин, ще се чувствате добре в по-топлите дни и в същото време няма да ви е студено, ако изведнъж се застуди.


2. Неуместни светли и тъмни цветове

Докато пролетно/летните тенденции в модата препоръчват пастелни и земни цветове, времето не е на същото мнение. Дори и да се опитвате да се придържате към тях, облачното време ще ви кара да се чувствате ужасно и да предпочитате да облечете тъмни дрехи, вместо свежите модерни цветове.

На другия край на цветния спектър, упорито вкопчилото се черно на зимните дрехи ще ви кара да чувствате жега дори и просто като го гледате. Направете промяна.


Как да постъпите

През пролетта, тъмно синьото е новото черно: успокояващо трезво, но не толкова тежко, че да изглеждате като вампир и далеч по-лятно - това е един от основните елементи на топ Бретон, в края на краищата.

Ако сте настроени приключенски, сянката на моряка ще ви помогне да изберете бледо яке, топ и панталони. Тъмносиньото се съчетава чудесно с бяло, така че помислете.


3. Твърде консервативно

Единственото по-печално нещо от стягаща жилетка през пролетта е да се гърчите под риза, пуловер и зимно палто.

Докато да известна степен на предпазливост е разбираемо (и дори е препоръчително с оглед на каприза на времето), да бъдете облечен в нещо с дължина до коляното, когато се появи слънцето, със сигурност ще се потите като стар наемен убиец.

Как да постъпите

Отделните слоеве дрехи топлят допълнително, така че дори относително тънки те могат да осигурят няколко степени на топлина, когато се комбинират правилно. Важното е след това да можете да настроите „термостата си“, така че да съответстват на атмосферните условия, добавяйки или събличайки се до тениска.

За разлика от палто на Шерлок Холмс, дънковото яке, военната риза и топа с дълги ръкави могат да бъдат напъхани в една торба или да бъдат носени заедно.


4. Неподходящи обувки

Пролетта кара мъжете да взимат грешни решения и по отношение на обувките. Те или се втурват да обуват сандали и джапанки, които рядко са подходящи извън плажа, други пък не могат да се разделят с кубинките и ботушите.

През пролетта не е нужно да имате толкова дебели обувки. Краката имат нужда да дишат, но не и обути със сандали.

Как да постъпите

Обувките от плат са подходяща алтернатива на кожата за пролетта, която ще намали потенето на краката - до половин литър на ден. Ако се спрете на кожа, нека да е велур или перфорирана кожа.

Разбира се и двата варианта не са подходящи за дъжд.

Модни съвети, които всеки мъж трябва да знае
Да бъдеш мъж не винаги означава, че ще знаете най-бързия или най-добрия начин да си намерите работа или да станете най-предпочитаната компания. Ръково...
Тениски с яка - Топ трендът това лято
Как мъжете да изглеждат секси в тениска с якичка?Тениската с якичка е истинска класика в мъжкия гардероб. По традиция, носено от тенисисити, това мъжк...